Sharm el Sheikh

 

Mer om Egypt

Sharm el Sheikh ligger på sørtuppen av Sinaihalvøya. Den sørlige beliggenheten har lagt forholdene til rette for sol sommerlige temperaturer selv vinterstid, og området er derfor blitt et ettertraktet og godt tilrettelagt reisemål.

Midt i den nordlige enden av Rødehavet stikker Sharm el Sheikh ut og danner Suezbukta i vest og Akababuktae i øst (se evt. kart over Sharm el Sheikh). Byen var tidligere mest kjent som fredens by ettersom mange politiske forhandliger kom fredelig i havn nettopp i denne byen. Byens tidligere historie har imidletid vært preget av stridigheter mellom Egypt og Israel.

I de siste årene har byen vært i stadig vekst grunnet økende interesse for å utnytte Sharm el Sheiks fordelaktige posisjon for turisme. Leilighetskompleks, bassenger og hoteller preger den klare kystlinjen med de behagelige badetemperaturene. Nedenfor ser vi den sørøstre del av Sharm el Sheikh der det meste er lagt til rette for sol og strandliv.

Fra å være en lite base for lokale fiskere på 1960-tallet og senere delvis som marinebase. er Sharm el Sheik nå blitt et betydelig turistområde både for egyptere og for utlendinger. Området preges av lange og naturlige strender. Tilbudene er også mange for dem som ønsker ulike former for vannsport og aktiviteter. Dykking og snorkling er populært i det varme og klare vannet som inneholder et rikt marint liv. Utelivet er også moderne og tilpasset turistenes ønsker.

Man er langt borte fra Sfinksen og de store pyramidene, men man kan bli kjent med lokal beduinkultur og deres fargerike håndtverk. I Ras Muhammed Nationalpark like øst for Sharm el Sheik har man vernet et unikt område med øyer, undervannsgrotter og en rik marin fauna. Ønsker man å besøke Hurghada på andre siden av Rødehavet, går det båter. Flyplassen like nordøst for Sharm el Sheik gjør det heller ikke langt til Kario eller Luxor.

Mer om Egypt

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Foto: ©Stockphoto.com/Viacheslav Khmelnytskyi, /Dmitry Oshchepkov og stock.xchng/Suzanna Diebes