Kairo i Egypt

 

Mer om Egypt

Kairo er den største byen på det afrikanske kontinentet. Byen har over 16 millioner inbyggere og er samtidig et yndet utgangspunkt for dem som vil oppleve det historiske Egypt.

Kairo er hovedstaden i Egypt og en av de byene i verden med størst folketetthet. Den massive bygningsmassen strekker seg på begge sider av Nilen like før elva deles opp i et stort deltaområde i nord. Byen ble grunnlagt rundt år 1000 i samme område der landsbyen Babylon lå. Omlag tre mil sør for Kairo lå den eldre hovedstade Memfis. 

Det var muslimer som grunnla Kairo, og dette bærer byen fremdeles preg av med sine mange minareter og moskeer i den islamske bydelen. På en høyde finner vi Kairos Citadel som er omgitt av et festningsanlegg. Citadelet ble ferdigstilt i år 1184, og har siden hatt stor betydning både for styre og religion. Mellom 1828 og 1848 blei moskeen "Muhammed Ali Pasha" bygget sentralt i citadelet (avbildet nedenfor).

Kairo har mye å tilby. Det egyptiske museet viser frem en stor og unik samling av gjenstander fra oldtiden. Mynter, papyrus, mumier, statuer og funn fra gravkamere kan sees på nært hold. Når man først er i Kairo er det heller ikke langt til Giza (like i vest) der vi finner både Sfinksen og Kheopspyramiden. (Se evt. kart over Kairo).

For handlelystne bør det også nevnes at det er en stor og fargerik basar i den islamske delen av Kario. Dette er en av verdens største basarer som har tradisjoner tilbake til 1500-tallet.

Mer om Egypt

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Foto: stock.xchng/Arm Gamal, /Mira Pavlakovic, /Samantha Villagran,  og /cumber