Hurghada

Hurghada toppbilde

 

Mer om Egypt

Hurghada by

Hurghada ligger vakkert til på den solrike østkysten av Egypt. Lange strender og det klare vannet fra Rødehavet har gitt Hurghada høy status som reisemål for nordmenn. Avstanden til noen av de største severdighetene i Egypt er heller ikke avskrekkende.

Hurghada er en ung by som har vokst mye de siste 30 årene. Byen strekker seg langs kystlinjen og et stykke innover mot ørkenen. Den tidligere fiskerlandsbyen er i dag blitt et stort turistområde med egen flyplass og en mengde hoteller.

De eldre delene av byen bærer preg av ensformige boligblokker, mens den nyere delen er et organisert system med vakre og varierende byggverk der turisme og servicenæring står i fokus. Vakre promenader og lange strender finnes langs store deler av den langstrakte kysten.

Hurghada strand

Med sol og "sommer" nesten hele året har Hurghada blitt et yndet reisemål vinterstid. Selv i januar kan man forvente temperaturer på omkring 20 grader. Utenom vintermånedene kan man forventer en gjennomsnittstemperatur på rundt 30 grader. Varmest er det i perioden juni - september. Bildene på denne siden er tatt i januar. Se evt. flere bilder fra Hurghada.

Langs strendene er det et utall av tilbud for dem som vil aktiviseres på (eller under) vann. De mange hotellene og restaurantene besørger også at utelivet holder koken også nattestid. Det som kan være uvant for nordmenn er den tydelige tilstedeværelsen av vakter og politi. Sikkerheten er viktig for egypterne og dette har antakelig bidratt til at Hurghada har vært et trygt og rolig reisemål. Fra de rene og velholdte turiststrøkene, er kontrasten merkbar til utkanten av byen der renhold og øvrig standard er langt fra den vi finner i Norge.

Hurghada - Egypt

 Hurghada tilbyr først og fremst sol, strender, varierte restauranter og en avslappende atmosfære; enten man bor på hotell eller i leilighet. Ønsker man øvrige minner for livet, går det regelmessige turistruter til Luxor der man kan oppleve Kongenes Dal, Hatshepsuts Tempel, Karnak Tempel og mye mer.

Strand i Hurghada

Mer om Egypt

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Foto: Øyvind Tangen